Bugetare participativă 2021
bugetare2021
Propunerile de proiecte trebuie să fie de competența administrației locale Brănești și să se încadreze într-unul din următoarele domenii:
- Infrastructură stradală și siguranța circulației
- Infrastructură educațională / culturală
- Digitalizare
- Protecție socială
- Sănătate / Sport
- Protecțtia mediului / Ecologizare
- Amenajare spații verzi / Locuri de joacă
Valoarea maximă alocată unui proiect este de 5000€
Acest proces este o simulare cu scopul de a proba platforma și de a pregăti atât cetățenii cât și autoritățile, pentru folosirea acesteia.
Totuși, ideile cele mai apreciate precum și experiența acestei simulări vor fi luate în considerație de către administrație, pentru implementare în viitor.
Bugetarea participativă este un proces democratic în care membrii comunității decid cum să cheltuiască o parte dintr-un buget public.
Bugetarea participativă este un instrument important pentru locuitorii din Brănești, pentru a începe democrația participativă și pentru a atinge obiectivul de a decide colectiv unde va merge o parte din banii colectați prin impozite. Dar, în același timp, promovează responsabilitatea comună în luarea deciziilor, contribuind la îmbunătățirea politicilor publice și a administrării localității.
Primăria Brănești intenționează să implementeze bugetarea participativă, astfel încât locuitorii să poată propune și decide unde și cum să investească, o parte din resursele existente în bugetul pentru anul următor.
Locuitorii comunei vor avea o sumă care va fi stabilită de plenul consiliului local, pentru a decide propunerile pe care le consideră a fi cele mai prioritare și atractive..
Atât prezentarea propunerilor, cât și votarea ulterioară se fac online, prin intermediul platformei digitale pentru participare: decidem.branestidambovita.ro
Distribuie: